maandag 24 februari 2020

Viltdag 2020


Een tijdje geleden ben ik met een vriendin naar de viltdag geweest. De viltdag is ontstaan uit een Facebookgroep waar we onze creaties kunnen laten zien. Iemand opperde om een keer gezellig bij elkaar te komen. Dat was vier jaar geleden. Nu is er zelfs een speciale facebook groep "Viltdag".Op een mooie locatie in het midden van het land komen de dames uit alle windstreken van Nederland bij elkaar. Er worden diverse workshops gegeven door een aantal viltateliers. Deze wisselen per viltdag. Verschillende technieken komen aan bod, van eenvoudig tot wat moeilijker. Niet iedereen krijgt alles af op die dag, maar je krijgt wel handreikingen mee om het thuis af te kunnen maken.

Wij hadden ervoor gekozen voor de workshop "Pippi Langkous met schaapje" van Huis vol Kleur, en voor het "Seizoensholletje" van Atelier 't Koekendiefie. Deze laatste komt daar ook als pakket te koop.

De organisatie - door Atelier Droomvilt en Atelier 't Koekendiefie - zorgt voor de locatie, koffie/ thee en wat lekkers. De deelnemers zorgen zelf voor hun boterham, maar de organisatie heeft wel voor iedereen een soepje. Na afloop van de dag is er een prijsuitreiking voor de mooiste/ leukste creatie op de seizoenstafel.De seizoenstafel maakt deel uit van de tegenprestatie om deze locatie te gebruiken. Iedereen maakt wat leuks in het thema van dat jaar. Dit jaar was dat winter en vroege voorjaar. Het gaat er niet om hoe ingewikkeld of hoe groot het pakketje is dat je maakt. Het is mooi om te zien met hoeveel liefde de pakketjes zijn gemaakt. Alle deelnemers krijgen een stembiljet en stemmen op het item dat hun het meeste aanspreekt. Degene met de meeste stemmen wint.

Winnares dit jaar was Mariƫlle R. Zij won met haar "winterTIJD". De eekhoorn is een patroon van Atelier Het Oog van de Naald "Hakketak op vlot". Mariƫlle heeft haar eigen invulling eraan gegeven op een super manier. Het knuffeltje van Hakketak is ook zo'n schatje. Er waren heel veel mooie en bijzondere figuren. Maar deze jongen stal mijn hart en kreeg o.a. mijn stem.Mijn vriendin en ik hebben de "vijf kindjes met sneeuwpop" gemaakt van Atelier Pippilotta.
Deze hebben we uitgebreid met boompjes, een slee en een sneeuwbunker. Deze laatste is een nieuw patroon van mijzelf/ Freubelachtig. Zodra alle puntjes op de i staan komt het pakket/ patroon in de webwinkel.Na de prijsuitreiking volgt de loting. Een aantal ateliers hebben hiervoor pakketjes/ patroonbladen geschonken. Iedereen heeft prijs. Dit jaar was het anders georganiseerd in de vorm van een lootjesbingo. Je kreeg een nummertje waaraan een prijs was gekoppeld. De bingoballetjes bepaalde wie wanneer haar prijs kreeg.

Heel blij ben ik met mijn patroonblad van het sneeuwklokje van Mieke Stender.
Ik hoop dat de winnaressen van de "kaboutervakantie" en het "hartenkindje" ook blij zijn met hun prijs. Deze viltpakketjes zijn "schatkistjes" van Atelier Pippilotta en enkel bij Freubelachtig verkrijgbaar.

Tot slot kreeg iedereen een potje met bloembolletjes mee naar huis, en een goodybag gevuld met allemaal leuke dingetjes. Thuisgekomen is het nog heerlijk nagenieten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten